En del af J.O. Byggefirma ApS →

Hvorfor Rockwool

Rockwool granulat udblæses på loft i 5% overtykkelse

Alle løsuldsprodukter sætter sig, dvs. falder sammen. VarmeIsoleringsForeningen (VIF) har derfor fastlagt retningslinjer for, hvor meget overtykkelse de enkelte produkter skal udblæses med. På denne måde garanteres det at isoleringen holder den aftalte tykkelse, også over tid. Cellulosefibre skal udblæses i + 25 % i overtykkelse.

 

Rockwool kan indgå i Svanemærket byggeri

Rockwool indeholder således ikke giftstoffer som borsalte, brandhæmmende stoffer og lign.

 

Rockwool er miljøcertificeret og veldokumenteret

Produkterne er miljøcertificeret efter ISO 14001 og Rockwool investerer fortløbende i miljøforbedringer.

 

Rockwool er et naturmateriale

Rockwool er et af de få materialer, der kan betegnes som et naturmateriale Den kemiske sammensætning af Rockwool svarer stort set til sammensætningen af jordskorpen.

 

Rockwool er sikkert at arbejde med

Rockwool stenuld er klassificeret som genanvendeligt bygge og anlægsaffald.

 

Rockwool er uforgængeligt og uorganisk

Rockwool kan ikke danne grobund for svampe såsom skimmelsvamp, bakterier eller andre former for mikroorganismer. Rockwool er derfor ikke, til forskel fra andre alternative isoleringsmaterialer, ikke tilsat borsalte og borsyre for at modvirke svampeangreb.

 

Rockwool har lydabsoberende egenskaber

Lyd er en kilde både til gode og dårlige oplevelser. Rockwool stenuld har gode lydabsorberende egenskaber og er velegnet til både lysregulering og støjdæmpning.

 

Information om papiruld

Papiruld isolerer dårligere end mineraluld. Læs evt. artiklen udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut (Aalborg Universitet).
Læs hele artiklen her

Følgende tekst er udpluk fra artiklen: 
Papirisolering skal være tykkere end mineraluld, hvis man vil opnå samme varmeisoleringsevne. Målingerne viser, at der er en større varmestrøm gennem et facadeelement isoleret med papir end gennem et tilsvarende facadeelement isoleret med mineraluld. Det gennemsnitlige måleresultat viser, at varmestrømmen gennem papirisolering er 20 pct. større end gennem mineraluld. Sætning er et velkendt problem ved anvendelsen af papirisolering, som er et løsfyldsmateriale der blæses ind i konstruktionerne. Hvis materialet sætter sig, skabes der hulrum som nedsætter isoleringsevnen.

 

Forskelle der tæller

De unikke egenskaber ved Rockwool stenuld gør produktet velegnet til flere forskellige formål. Rockwool stenuld isolerer mod kulde og varme, giver stor lydabsorbtion og har en høj brandmodstand.

 

Rockwool stenuld isolerer mod varme og kulde

Rockwool stenuld isolerer både mod varme og kulde og er derfor et effektivt isoleringsmateriale til at spare på varmen og holde en behagelig temperatur i bygninger. Dermed opnås et bedre indeklima uden trækgener.

 

Brand

Rockwool stenuld er markedets mest brandsikre isoleringsmateriale ikke alene kan materialet ikke brænde, men det kan tåle temperaturer på over 1.000 grader Celsius uden at smelte.

 

Fugt

Fugt i et isoleringsmateriale nedsætter materialets varmeisoleringsevne. Rockwool stenuld er fugt- og vandafvisende og optager kun vand, når det presses eller trykkes ind i materialet. Når trykket ophører, forsvinder vandet, og materialet tørrer igen og herved genskabes materialets oprindelige isoleringsevne.

 

Ring til
os på:

20 23 78 80

Beregn din besparelse på efterisolering af
dit hjem

Beregn her

Få et tilbud

Bliv ringet op og få et uforpligtende tilbud

Webdesign: Søgemedier A/S | Cookiepolitik

Top